هیچ محصولی در سبد خرید شما موجود نیست

سازمان بین المللی کار
آشنایی با سازمان بینالمللی کار (ILO)
تاریخچه تاسیس سازمان بین المللی کار :از اواخر سدهی نوزدهم میلادی، برقراری معیارهای یکسان کار به منظور بهبود بخشیدن به شرایط کار در صنایع و جلوگیری از رقابت غیرمنصفانه و لزوم تنظیم روابط کار میان کارگران و کارفرمایان، حکومتها و کارشناسان غیر حکومتی را در نشستهای بین المللی گوناگون گرد هم آورده و در ۱۹۰۱ منجر به تشکیل اتحادیه ی بین المللی قوانین کار در شهر بازل سوئیس شد. پساز انقلاب صنعتی، کار کردن کودکان و به عبارت صحیحتر به کار گماردن کودکان بهصورت مزدبگیر نزد افرادی غیر از خانواده و استثمار شدید کودکان از سوی صاحبان کار، مسئله کار کودک را بهصورت یک معضل بزرگ اجتماعی مطرح ساخت.
((کشورهای عضو سازمان جهانی کار_مدارک شما در این کشورها معتبر می باشد_کلیک کنید))
در پایان جنگ جهانی اول، هنگامیکه در سال ۱۹۱۹ میلادی اجلاس صلح تشکیل گردید، از اولین تصمیمات آن ایجاد کمیسیونی بود که وظیفه داشت پیشنهادهایی درزمینهٔ مقررات بینالمللی کار تنظیم و تدوین نماید تا این مقررات در عهدنامه صلح گنجانده شود. کمیسیون در طول مدت دو ماه جلسات متعددی تشکیل داد. پس از بحثهای فشرده و طولانی، حاصل آن بهصورت بخشی از عهدنامه صلح ورسای درآمد که مبنای ایجاد و تأسیس سازمان بینالمللی کار (ILO) شد.
سازمان جهانی کار …
طی جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۴ میلادی (قبل از تأسیس سازمان ملل متحد)، کنفرانس بینالمللی کار در فیلادلفیا برگزار شد. در مجمع عمومی این اجلاس اعلامیهای به تصویب رسید که از آن پس بهعنوان پیوست اساسنامه سازمان بین المللی کار به شمار آمده است. در این اعلامیه تصریحشده است: «همه افراد بشر صرفنظر از نژاد، مذهب و جنسیت حقدارند در کمال آزادی و مناسب شأن و منزلت انسانی و در امنیت کامل اقتصادی و با برخورداری از فرصت برابر و یکسان برای پیشرفت مادی و معنوی خود بکوشند».
در سال ۱۹۴۵ میلادی، پس از پایان جنگ جهانی دوم و با تأسیس سازمان ملل متحد، سازمان بین المللی کار بهعنوان اولین سازمان فنی تخصصی ملل متحد به شمار آمد و مسئولیت آن درزمینهٔ کلیه مسائل مرتبط باکار و امور اجتماعی مورد تأیید قرار گرفت. هم اکنون مقر سازمان بینالمللی کار در شهر ژنو در کشور سوئیس است. کنفرانس این سازمان هرسال در خردادماه برگزار میشود.
رسالت و وظایف سازمان بین المللی کار
بینش اصلی سازمان بین المللی کار مبتنی بر تأمین کار آبرومند برای مردان و زنان است؛ همچنین این سازمان تنها آژانس سهجانبه سازمان ملل است که در آن نمایندگان کارفرمایان، دولتها و کارگران حضور دارند و در حقیقت برای ایجاد اتحاد و اقدام مشترک برای تضمین منافع هر سه گروه فوق و تحقق عدالت اجتماعی تأسیسشده است.
اهداف اصلی سازمان بین المللی کار شامل ترویج حقوق در محل کار، تشویق فرصت های شغلی مناسب و معقول، افزایش حمایت اجتماعی و تقویت گفتگو در مورد مسائل مربوط به کار است. تلاش اصلی این سازمان، حمایت از حقوق بنیادی انسانها و بهبود شرایط کار و زندگی بوده است. در سال ۱۹۶۹ سازمان بین المللی کار به سبب فعالیت هایش جایزه ی صلح نوبل را دریافت کرد. این سازمان که قدیمیترین نهاد بینالمللی موجود در جهان محسوب میشود، در طول سالها فعالیت خود با فراز و نشیبهای بسیاری مواجه بوده است.
سازمان بین المللی کار همواره سعی کرده است نقش خود را به عنوان ناظر و حتی فراتر از آن عمل نماید.
از سایر وظایف این سازمان به طور اهم میتوان به موارد زیر نیز اشاره نمود:
۱- تلاش در راه ایجاد زمینههای اشتغال برای تمامی افراد و افزایش و بهبود سطح زندگی کارگران با ارائه آموزشهای موردنیاز و نیز تنظیم موافقتنامههایی که چنین رفتاری را در قوانین کشورهای عضو وارد نماید .
۲- تلاش در راه بهکارگیری صحیح کارگران، به این معنی که باید سعی شود کارگران در مشاغلی که بااستعدادها و تواناییهای آنها مطابقت دارد، به کار گرفته شوند .
۳- ایجاد امکان پیشرفت عموم کارگران و خانوادههای آنها از طریق ایجاد یک سری تحولات در قوانین .
۴- توجه ویژه به بحث بیمههای اجتماعی کارگران به ویژه در دهههای اخیر .
ساختار تشکیلاتی سازمان بین المللی کار
مهمترین ارکان تشکیلاتی سازمان بین المللی کار به شرح ذیل است:
- مجمع عمومی
- هیئت اجرائی
- دفتر بینالمللی کار (دبیرخانه سازمان)
مجمع عمومی:
همانند دیگر سازمانهای بینالمللی، مجمع عمومی سازمان بینالمللی کار (ILO) نیز نهادیترین رکن سازمان به شمار میرود. کلیه ی اعضای سازمان در مجمع دارای نماینده هستند. هر کشور عضو دارای دو نماینده در مجمع عمومی است. علاوه بر این دو، یک نماینده از سوی کارفرمایان آن کشور و یک نماینده نیز از سوی کارگران آن کشور میتوانند در کنار دو نماینده دولتی حضور داشته باشند. جلسات مجمع عمومی به طور سالانه برگزار میگردد و مقر جلسات عموماً شهر ژنو است .
مجمع عمومی موظف است برای برقراری معیارهای اصولی کار، در توصیه نامههایی معیارهای مد نظر خویش را بگنجاند که توجه به این معیارها الزامی میباشد. در حقیقت این رکن سازمان بینالمللی کار در حکم قوه مقننه است که مقرراتی را برای همانند کردن شرایط کار کارگران در سطح جهانی به تصویب میرساند. نمایندگان هر کشور موظفاند توجه کشورهای متبوع خویش را به این امور جلب کنند. علاوه بر آن کشورهای عضو نیز بایستی شرایط تبدیل این استانداردها به قوانین داخلی را فراهم آورند .
هیئت اجرایی:
دومین رکن مهم سازمان بینالمللی کار، هیئت اجرایی خوانده میشود. این هیئت درواقع جانشین مجمع عمومی در مدتزمانی بین دو اجلاس است. اعضای هیئت اجرایی هر سه سال یکبار توسط مجمع عمومی انتخاب میگردند. این هیئت مرکب از نمایندگان سه گروه دولت، کارگر و کارفرما است.
دفتر بین المللی کار:
دفتر بینالمللی کار، دبیرخانه دائم سازمان بینالمللی کار مستقر در ژنو است که تحت نظارت هیئت اجرائی کار میکند و مدیرکل منتخب این هیئت آن را اداره میکند. تهیه و تنظیم کلیه اسناد، گزارشها و مدارک مربوط به کار اجلاسهای سالانه کنفرانس بینالمللی کار و اجلاسهای سهگانه هیئت اجرائی و خود سازمان بر عهده این دفتر است.
دبیرخانهی سازمان بینالمللی کار با وزارتخانه های کار و امور اجتماعی کشورهای عضو و سازمانهای نماینده و کارگزار کارگری و کارفرمائی کشورها همکاری نموده و خود دارای دفاتر نمایندگی متعدد در کشورهای مختلف است.
علاوه بر این سه تشکل اصلی ساختارهای دیگری همانند مرکز بینالمللی آموزش و تحقیقات و کمیته ی اجرایی استانداردها نیز در سازمان بینالمللی کار فعال هستند .
استراتژیهای اساسی سازمان بین المللی کار عبارتاند از:
۱- ارتقا و تشخیص اصول بنیادین حقوق کار:
سازمان از بدو تأسیس این مسئله را وظیفه ی خود دانسته است و جالب اینکه برای قرن آتی نیز همین امر را به عنوان اولین استراتژی در ره یافت خود معرفی مینماید. انتخاب این مسئله به عنوان اولین رویکرد نشانگر این واقعیت است که هنوز قوانین کار در کشورهای جهان به حد مطلوب خود نرسیده است.
۲- ایجاد فرصتهای بیشتر برای زنان و مردان به منظور دستیابی به درآمد کافی و شغل مناسب:
جامعه ی جهانی و علیالخصوص کشورهای درحالتوسعه، از زمانی که جمعیت آنها افزایش یافته است، نیاز به نیروی کار انسانی در آنها، رفتهرفته کمرنگتر میگردد. حال جامعهی بشری باید به فکر حل این مشکل باشد که چطور از طرفی برای ابناء بشر کار ایجاد کند و از طرف دیگر فناوریهای نوین را که بههیچوجه قابلچشم پوشی نیستند، به کار گیرد.
۳- افزایش پوشش و کارایی حمایتهای اجتماعی بین دولتها،کارگران و کارفرمایان:
به نظر میرسد آنچه برای ILO مهمتر از همه اینها است، اینکه در عصر جدید و در میان تکنولوژیهای نوین، تعریفی جدید از کارگر قرن بیست و یکم ارائه دهد و پسازآن مشغول بازنگری در مقاوله نامههای خود گردد.
ایران و سازمان بین المللی کار
هرچند ابتدا سازمان بینالمللی کار به عنوان یک رکن جامعه ی ملل به شمار میرفت، ولی هم اکنون چنین حالتی بین این سازمان و سازمان ملل وجود ندارد. درگذشته هر کشوری که عضو جامعه ی ملل میگردید بلا واسطه به عضویت در ILO نیز درمی آمد؛ علاوه بر آن، دولتهای غیر عضو در جامعه ی ملل نیز میتوانستند با قبول اساسنامه ی آن، به عضویت در سازمان بینالمللی کار درآیند، اما هم اکنون شیوه ی عضوگیری سازمان بدینصورت است که دولت متقاضی اولاً باید با قبول اساسنامه، زمینه ی عضویت خود را فراهم آورد و پسازآن، این مجمع عمومی است که با تصویب دوسوم آرای دولتهای عضو، این امتیاز را به متقاضی عضویت خواهد بخشید.
در حال حاضر ۱۸۶ کشور عضو سازمان بینالمللی کار می باشند که کشورمان ایران نیز یکی از آنهاست. درواقع ایران از نخستین سال تأسیس سازمان بینالمللی کار یعنی از سال ۱۹۱۹ به عضویت این نهاد درآمده است و از باسابقهترین کشورها در این نهاد بینالمللی به حساب میآید. تأسیس وزارت کار در دولت ایران باعث رونق روابط بینابین گردید و سبب شد همکاری دوجانبه رویه ی فعالتری به خود بگیرد. سابقه ی عضویت ایران در ریاست اجلاسهای مجمع عمومی و نیز در برگزاری مجامع و کمیسیونهای مربوط به سازمان، نشان دهنده نقش فعال آن درصحنهی ILO است.
ســازمــان جهـانـی کــار …
امروزه همکاری بسیاری نهادهای بینالمللی با کشورها ازجمله اعطای وامهای اعتباری از سوی نهادهای پولی و مالی جهان ازجمله صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی، مشروط به الحاق و اجرای بسیاری از استانداردهای بینالمللی کار در کشورها شده است. این جریان نتیجه تلاش چندساله ILO است که برای تحقق جامعیت مقررات بینالمللی کار و درواقع برای کسب اعتبار و جایگاه خاص در جهان به عملآورده است. بهاینترتیب ILO خود را عملاً به شبکههای مالی جهانی ازجمله بانک جهانی و صندوق بین المللی پول و مهمتر از همه سازمان جهانی تجارت پیوند خواهد داد.
بهاینترتیب سازمانها و ارگانهای بینالمللی در عرصه جهانی، گاه از چنان اهمیتی برخوردار میشوند که عملکرد آنها بر زندگی تکتک افراد در هر گوشه از جهان تأثیر میگذارد. در این میان به ویژه با مطرحشدن موضوع «شرایط رقابت عادلانه اقتصادی» از سوی برخی دولتها در مجامع بینالمللی و بهخصوص حمایت از اتحادیههای بزرگ کارگری جهان، نقش و اهمیت فزاینده سازمان بینالمللی کار بیشازپیش تجلی مییابد.
چاپ شده در روزنامه آوای خراسان جنوبی، یکشنبه مورخ ۱۳۹۲/۰۷/۲۸
همان طور که می دانید تمامی مدارک صادر شده در آموزشگاه آرایشگری مردانه آقای خاص قابل ترجمه و ارائه به کشورهای عضو سازمان جهانی کار می باشند.پس این موضوع بسیار اهمیت دارد که مدرک خود را از کدام آموزشگاه کسب می کنید!!
آموزشگاه آزاد آرایشگری مردانه آقای خاص_تحت نظر مستقیم سازمان فنی و حرفه ای کشور